Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Agurk Raita

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Ingredienser

  • 6 dl. youghurt, vispet
  • 13 cm. skrelt agurk som raspes
  • 2 ss fersk mynte (eller 1 ss mintsauce)
  • 1/2 ts. ristet malt spisskummin*
  • 1/4 ts malt kayenne
  • 1 ts salt
  • nymalt svartpepper

Fremgangsmåte

Alt blandes. Spisskummin rister du ved å legge de hele frøene i en varm liten panne til de avgir duft. Da tas de ut og knuses i en morter. Har du ikke morter kan du bruke en plastpose som du banker på med kjevle f.eks.

La raitaen stå i kjøleskapet til servering. Brukes som dip ved siden av sterke retter, og serveres alltid med nan brød. (har du ikke tilgang på nan, som forøvrig er lett å bake selv, kan du til nød bruke pitabrød).

-Elizabeth

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no