Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Amerikansk kjøttbrød (Meatloaf)

Sendt inn av: larshp@sn.no (Elin Dehli)

Ingredienser

6 personer

  • 750 g karbonade- eller kjøttdeig
  • 250 g medisterdeig
  • 2-4 skiver daggammel, skorpefri loff
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 2 egg
  • 3 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 hakkede løk
  • 2 egg
  • 3 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 hakkede løk
  • 1/4 - 1/2 rå, revet sellerirot
  • 1 - 2 rå, revne gulrøtter
  • 2 - 3 ss olje, 2 - 3 ss smør

Saus

  • 1 - 2 knuste laurbærblader
  • 1 kvist timian (evt 1 liten ts tørket)
  • 3 - 4 ss tomatpuré
  • 1 dl 20% fløte
  • Paprikapulver etter smak
  • 2 tomater

Fremgangsmåte

Tilberedning ca. 20 min
I ovnen ved 160 grader i 1 time og 15 min.
  1. Surr grønnsakene myke i olje og smør (ca 5 min)
  2. Smuldre loffen og bløt den i rødvinen.
  3. Ha kjøttet, egg, salt og pepper i loffblandingen. Elt godt.
  4. Rør inn grønnsaker og krydder. La farsen hvile i minst 15 min.
  5. Ha i form og stek som angitt.
  6. Bland sjyen med tomatpuré, fløte og krydder. La småkoke til jevn konsistens.
  7. Ha i tomater i båter, server.

Lykke til !

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no