Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Arnes bløtkakebunn

Sendt inn av: arneto@tmih.no (Arne Torvund)

Ingredienser

  • 10 egg
  • Like volumdeler sukker og hvetemel som egg.

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 200 grader

10 egg måles opp. Like mye sukker tilsettes, og egg og sukker piskes til eggedosis. Eggedosisen er ferdig når sukkerest ikke lenger knaser ved prøvesmaking.

Mikseren settes på laveste hastighet og hvetemelet tilsettes. Det piskes/røres minimalt når melet er tilsatt. Kun nok til at melet er fordelt. Piskes det for kraftig/lenge etter at melet er tilsatt, så faller røra sammen.

Bløtekaka stekes på 200 grader i 20 min, avkjøles og fylles etter ønske.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no