Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Arnes rullekake

Sendt inn av: arneto@tmih.no (Arne Torvund)

Ingredienser

 • 4 egg
 • Like volumdeler sukker og hvetemel som egg.

Fremgangsmåte

 1. Varm opp ovnen til 220 grader.

 2. Smør bakepapir og legg det i langpanna.

 3. 4 egg måles opp. Like mye sukker tilsettes, og egg og sukker piskes til eggedosis. Eggedosisen er ferdig når sukkerest ikke lenger knaser ved prøvesmaking.

 4. Mikseren settes på laveste hastighet og hvetemelet tilsettes. Det piskes/røres minimalt når melet er tilsatt. Kun nok til at melet er fordelt. Piskes det for kraftig/lenge etter at melet er tilsatt, så faller røra sammen.

 5. Helles på bakepapiret, smøres utover så det blir er gjevnt lag.

 6. Stekes i 8-10 min. NB Følg med, det er kort tid fra ferdig til brent.Kaka skal være lys gyldenbrun.

 7. Mens kaka steker legges et matpapir på kjøkkenbenken. Bestrøs med sukker. Fyll til kaka gjøres klar (bringebærsyltetøy e.l.)(jeg måler alltid opp den mengden fyll jeg skal ha i et litermål (jeg tror jeg bruker 3-4 dl på ei kake) e.l. slik at jeg kan helle alt kjapt på kaka.

 8. Når kaka er ferdig stekt, er det _meget_ kort tid å gjøre resten på:

 9. Kaka tas ut av ovnen og langpanna snus opp ned på matpapiret. Langpanna løftes vekk og bakepapiret tas av (har du glemt å smøre eller slurvet med det, så sitter kaka fast i papiret! (Pensle papiret med kaldt vann, så løsner kaka lettere).

 10. Syltetøy helles på og smøres ut på kaka (dersom du ruller den fra deg slik jeg gjør, skal det være litt mindre syltetøy nærmest deg, og smør godt ut til sidene slik at hele kakebredden kan utnyttes), som rulles sammen inne i matpapiret med en gang og settes til avkjøling med kakekanten ned. Tar denne prosessen for lang tid, blir kaka litt nedkjølt og blir stiv og sprekker ved sammenrulling.

 11. Etter noen minutter kan kaka pakkes opp, skjæres i skiver og serveres.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no