Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Banankake

Sendt inn av: Preben Randhol <randhol@alkymi.unit.no>

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 kp sukker
  • 1 kp smør
  • 2 stk bananer
  • 8 ss melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 kp hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker vispes sammen til en nesten har laget eggedosis. Smelt smøret forsiktig og la avkjøle litt før det helles oppi eggedosisen. Bananene moses med en gaffel til det blir en "grøt" og blandes oppi eggdosisen, og rør godt om.
  2. Smør og mel ei kakeform, steik kaka på 175 C i 45 min.
  3. Lag melis glasur ved å ha litt vann oppi endel melis og rør det godt. Legg glasuren på toppen av kaka og la den stå til avkjøling. Pass på at kaka ikke er så veldig varm når melisen leggs på, for da bare rnner den av. Pass også på at melisen ikke er for flytende.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no