Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Bentes bløtkake

Sendt inn av: Bente Hoegtun <benteh@spacetec.no>

Dette sukkerbrødet er ganske greit å lage. Roera holder til ei 26 cm. kakeform.

Sukkerbroed

  • 5 egg
  • 180 g sukker
  • 1 eggeglass med kaldt vann
  • 90 g potetmel
  • 90 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Jo lengre tid en bruker jo bedre, jeg bruker ca. 10 min. Pisk inn vannet. Potetmel, hvetemel og bakepulver blandes og siktes i eggedosisen. Bland forsiktig.

Stek 45 minutter på 175 grader.

Min fyllvariant består av jordbaer, banan og ananas blandet i kremen. Frukten skjæres smått opp, og ananas juicen (usøtet) brukes til dynking.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no