Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Bitter appelsinmarmelade

Sendt inn av: bente.vinas@sosiologi.uio.no (Bente Vinæs)

Her er en oppskrift på bitter appelsinmarmelade som er gjennomprøvd og deilig. Sammen med ferskt brød, avis og en kopp kaffe gjør den hverdagsfrokosten ekstra hyggelig.

Ingredienser

 • 10 appelsiner
 • 2 sitroner
 • 2 grapefrukt
 • 5 g.sitronsyre
 • 1 kg sukker pr kg frukt
 • vann

Fremgangsmåte 1. dag

 1. Del hver appelsin og sitron i fire deler. Fjern den hvite membranen i midten og skjær av litt av skallet i begge ender av fruktbåten. Det skal fortsatt være en del skall igjen på frukten. (ca 2/3)
 2. Skjær båtene i to-tre millimeter tykke strimler med en skarp kniv og putt de i en stor bolle. Hvis du har en kjøkkenmaskin med roterende snitteblad kan du bruke den.
 3. Grapefruktene skrelles helt og snittes på tilsvarende måte som appelsinene og sitronene, men skallet sløyfes helt.
 4. Etter å ha lagt frukten i den store bollen heller du over ca 1 1/2 liters vann og setter det hele kaldt til dagen etter.

Fremgangsmåte neste dag

 1. Neste dag kokes frukten i 20 min. MED lokk og i en time UTEN lokk. Pass på så det ikke brenner fast i bunnen.
 2. Sukker og sitronsyre tilsettes. (Husk at sukkermengden i denne oppskriften er en kilo sukker pr kilo med frukt. Husk også å trekke fra den halve literen med vann om du veier fruktmassen etter at det er blandet med vann i bollen. Det blir søtt nok som det er)
 3. Kok marmeladen i 30-45 min.(pass fortsatt på så det ikke brenner seg fast i bunnen) og hell den på rene og varme glass med tett lokk.
 4. Personlig så foretrekker jeg at marmeladen kokes enda lenger , eller til den begynner å bli brun. Da smaker nemlig syltetøyet som en mellomting av bitter marmelade og karamell.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no