Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Bjørns stekte laks på japansk vis

Sendt inn av: kvisli@gol.no (Bjorn Kvisli)

Ingredienser

  • 1 porsjonsstykke laksefilet, evt. en lakskive
  • 3 spskj. soyasaus
  • 3 spskj. japansk risvin
  • 1/4 - 1/2 tskj. sukker
  • salt
  • hvetemel
  • smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Gni laksestykket med salt og vend det i hvetemel.
  2. Varm smoeret i pannen og stek laksen på begge sider til den er nesten gjennomstekt. Strø på en kvart ts. sukker eller mer etter smak.
  3. Hell over soyasaus og risvin. Vend laksen i sausen og la det koke litt til sausen tykner.
  4. Legg laksen på tallerken og hell sausen over. Server med kokt ris og salat.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no