Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Bortsj

Sendt inn av: Helle G. Paulsen <helle.paulsen@fou.telenor.no>

Dette er en russisk/polsk rødbetesuppe. Smaker godt, og er vakker å se på!

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 2 purreløk
  • 1 skalk kål, ca. 3 hekto
  • 2-3 ss smør
  • 2 l buljong/kraft
  • 0,5 kg suppekjøtt
  • 0,5 kg rødbeter
  • 2 (eller fler) kløfter hvitløk
  • salt
  • helpepper
  • rømme
  • hakket persille

Fremgangsmåte

Hakk løk, purre og kål, samt halvparten av rødbetene i småbiter. (Her finner du ut hvorfor du kjøpte food processor!). La det steke i smøret uten å bli brunt over svak varme ved omrøring. Ha i buljong/kraft og legg i det oppdelte kjøttet. La det hele koke opp og småkoke til kjøttet er mørt (1-2 timer).

Råriv resten av de rensede rødbetene rett i suppen. La alt få et nytt oppkok. Server suppen varm, med en klatt eller to med rømme i hver tallerken, sammen med hakket persille.

Nybakt brød er godt til.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no