Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Boston cheesecake

Sendt inn av: Jannike Østervold

Jeg har en oppskrift på ostekake som skal stekes i ovn. Den er ikke spesielt sunn, men god og fet.

Bunn

90 g smør smeltes og blandes med 250g knust havrekjeks Fordeles utover bunnen i en rund kakeform med løs bunn (ca. 22,5 cm.) Presses godt sammen.

Fyll

  • 500g kremost (Meierienes nøytrale eller f.eks. Philadelphia)
  • 2,5 dl rømme
  • 150 g sukker
  • 4 egg (plomme og eggehvite hver for seg)
  • 6 teskjeer hvetemel
  • noen dråper vanliljeessens (eller litt vaniljesukker)
  • finrevet skall og saft av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Bland ost, rømme, 100g sukker, eggeplommer, mel vanlije og sitronsaft og skall til en jevn masse (går fort i food-processor, som for øvrig også er fin til å knuse kjeks til bunnen). Eggehvitene stivpiskes i separat bolle med resten av sukkeret. Så foldes eggehvitene forsiktig inn i ostemassen, før det hele tømmes i kakeformen.

Stekes 1 time på 180 grader. Avkjøles i formen. Like før servering: Klipp smale papirstrimler og legg med jevne mellomrom ved siden av hverandre på toppen av kaken. Sikt melis over - ta vekk papiret. Vips har du elegante hvite striper på toppen. Hvis det ble for komplisert, kan du bare sikte melis på hele kaken.

Advarsel: Denne kaken er mektig!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no