Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Breiflabb i rømmesaus

Sendt inn av: Trond Ivar Jansen <trond.jansen@login.eunet.no>

Ingredienser

  • 1 kg. Breiflabbhale (ca. 200 gr.pr.person)
  • 0,3l. Fløte
  • 1 bx. 20 % Rømme
  • 1 bx. Champignon i skiver (eventuelt ferske)
  • 1 bx. Blåskjell (Helst ferske)
  • 200gr. Reker
  • Soya Saus
  • Gastromat krydder
  • Grovmalt pepper
  • Ris

Fremgangsmåte

Trekk skinnet av breiflabben (3 stk.). Skjær den i skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Strø gastromat på skivene, og legg de i soyasausen ca.15 min. Dypp filetene i hvetemel og stek dem slik at de blir litt brune. Tilsett rømme og la den koke litt inn. Spe med kraften fra blåskjellene og eventuelt rekekraften. Smak til med nykvernet pepper. Legg fiskebitene og kraften over i ildfast form, og hell fløten over. Sett den så i stekeovnen ca.20 minutter ved 180c. Strø de rensede rekene over, og sett formen inn i ovnen igjen ca. 5 minutter. Sett den høyt i ovnen slik at den får en gylden overflate.

Serveres med ris. Skal man slå riktig på stortromma så skader det ikke med litt safran i sausen.

Dette blir VANNvittig godt!

Får jeg positive tilbake meldinger på denne, så har jeg mange tilsvarende fiskeoppskrifter på lur.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no