Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Bruschetta

Ingredienser

4 porsjoner (som forrett/tilbehør)

  • 4 skiver lyst brød
  • 2 middels store tomater (gjerne klasetomater)
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 2 fedd hvitløk (gjerne fersk)
  • 2 ss hakket frisk basilikum (eller 2 ts tørket)
  • 1/2 dl olivenolje (jomfruolje)
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Smør 2 - 3 ss olivenolje i en stekepanne, og varm. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

Del tomatene i to, fjern tomatfrøene med en teskje. Finhakk resten av tomatene. Bland tomater, hakket rødløk, hakket hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Fordel blandingen på det stekte brødet. Serveres alene som forrett, eller server gjerne litt god spekeskinke til.

Brødskivene kan også pensles på begge sider med olivenolje og stekes i 3 - 5 minutter i stekovn på 250 grader til de er gyldne.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no