Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Bulgurpilaff med tørket frukt og mandler

Ingredienser

Til 4 porsjoner

  • 5 ss smør
  • 1 liten gul løk
  • 2,5 dl bulgur
  • 4 dl grønnsaks- eller hønsebuljong
  • evt. litt salt
  • 3/4 dl hakkede mandler (gjerne skåldede)
  • 1 3/4 dl tørkede aprikoser, delt i 4, bløtlagt en stund i varmt vann.
  • 1 3/4 dl lyse rosiner

Fremgangsmåte

Hakk løken fint. Smelt 3 ss av smøret i en tykkbunnet kjele eller panne, og fres løken blank under omrøring. Hell i bulguren og rør det sammen med løken litt. så det begynner å få litt farge. Tilsett buljongen, og ha i mere salt hvis man ønsker. Bland godt, og kok opp. Nårdet koker, sett på lokk, og demp varmen, og la bulguren trekke i ca. 20-25 minutter, eller til all væske er kokt inn og bulguren er myk men ikke "grøtet". Man kan evt. spe med litt mere buljong eller vann under koketiden hvis alle vesken er borte før det har gått 20 minutter.

Mens pilaffen trekker, smelt de 2 siste ss av smøret i en tykkbunnet kjele. Senk varmen, og fres mandler, avrente aprikoser og rosiner til de begynner å få farge, under omrøring. Ta det av platen. Legg opp den ferdige pilaffen i en haug på et varmt fat, og hell fruktblandingen over. Strø evt. litt kanel over den varme fruktblandingen, og pynt gjerne med appelsinskiver og flatbladet persille.

Serveres til gryter, fugl eller kjøtt, eller som vegetarrett til en god salat med yoghurtdressing og gjerne valnøttbrød.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no