Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Henriks Chilisaus

Sendt inn av: henrikb@ulrik.uio.no (Henrik Bøhle)

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 140 g. boks tomatpure
  • 680 g. glass med tomat/basilikumsaus
  • 2 stoore løk
  • 2 middels store grønne paprika
  • 2 -4 store røde chilifrukter
  • 250 g. champignon
  • 7/8 fersk hvitløk
  • 1 ts. cayennepepper
  • 5 ts. koriander
  • 5 ts cumin (bør reduseres hvis du ikke er sikker)

Fremgangsmåte

Alle tomatproduktene helles i en gryte og hakkes/moses i stykker. Bruk foodprofessor/stavmixer hvis du vil ha en helt jevn saus. Løk og paprika hakkes i små (3-5 mm) biter og haes i gryten. Hvitløken hakkes. Det går greit med vanlig hvitløk også. Chiliene fiinhakkes i professor eller for hånd. Krydder haes i. Ta gjerne i litt av gangen. Champignon deles i småbiter og legges i gryten.

Det hele kokes 'en stund' alt fra 30 minutter og oppover er bra. Bedre saus med lengre koketid.

Henrik.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no