Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Chocolate Chip Cookies

Sendt inn av: cindy@nvg.unit.no (Cindy Kandolf)

Ingredienser

  • 2 plater kokesjokolade, hakkes i biter

  • 6 dl hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
Disse tre blandes sammen før de tilsettes deigen.
  • 200g smør
  • 2,5 dl brun sukker
  • 1,25 dl vanlig sukker
  • 2 egg
  • 1 spiseskje vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smør og brun og "hvit" sukker blandes sammen inntil luftig. Egg og vaniljesukker blandes i. Melblandingen blandes i. Sjokoladebiter røres i.

Sett små klumper, ca. en spiseskje hver, på en bakeplate (gjerne dekket med bakepapir). La det være nok plass i mellom, da de flater seg ut under stekingen. Stek ved 180 grader i 8-10 minutter. Ta av bakeplater med en gang de er stekt, og la dem kjøle litt før du spiser dem. (Sjokoladen er VARMT!) Serveres, gjerne litt varm ennå, og med melk å drikke.

Freia lager sjokoladebiter, solgt bare i små esker. Disse er bra men dyre, oppskriften over tar to sånne esker.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no