Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Indisk fruktchuthey

Ingredienser

  • 1/2 kg syrlige epler
  • 1/2 kg plommer
  • 1/2 kg tomater
  • 1/2 kg gul løk
  • 4 fedd kvitløk

    Lake

  • 5 dl sukker
  • 2 ss salt
  • 1/2 liter 7% eddik
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts hele nellikspiker
  • 1/4 ts revet muskat
  • 1 kanelstang eller 2 ts malt kanel

 

Fremgangsmåte

Skrell eplene, fjern kjernehus. Skjær i biter. Fjern stenene i plommene, del i 2. (Får du ikke tak i plommer kan du bruke mer epler istedet.) Del tomatene i og løken i biter, hakk hvitløken.

Kok opp laken med alt krydderet og ha i hakket frukt.

La chutneyen trekke på svak varme uten lokk i ca 2 timer til det er en jevn masse. Rør av og til. Skulle chutneyen bli for tørr, ha i litt vann.

Fylles på reine, nykokte varme glas og skru godt til. Oppbevares i kjølig kjeller eller i kjøleskap.

Serveres til curryretter, retter av svin og lam eller der du synes det passer.

Et glass hjemmelaget chutney er en fin presang!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no