Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Cindys sjokoladekake uten egg og melk

Sendt inn av: cindy@flode.nvg.unit.no (Cindy Kandolf)

Denne oppskriften bruker amerikanske "cups" (kopp), som rommer ca. 2,25dl.

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 2 kopper sukker
  • 6 ss kakao
  • 2 ts salt
  • 2 ts natron
  • 2 kopper vann
  • 3/4 kopp sojaolje
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss eddik

Fremgangsmåte

Bland alt sammen i en stor bolle. Bruk tresleiv, IKKE mikser og pass på at du slutter å roere så snart alt er godt blandet. Hell i en stor, smurt langpanne, ca. 33x23cm. Stek ved 170 grader i ca.25-30 minutter.

Forslag til glasur: Bland ca. 2,5dl melis og 2 ss kakao. Tilsett melk litt etter litt, roer om etter hver omgang, inntil det ser ut som, vel, glasur. Smør over den avkjølte kaken. (For barneselskaper kan man gjerne "skriv" navnet til bursdagsbarnet med bokstavkjeks.)

Ved å bruke vann, sojamelk e.l. istedenfor melk i glasuren, har du en kake som kan trygt spises også av de med allergi mot melk; kaken er også greit for de som ikke tåler egg. Men kaken smaker definitivt ikke som noe "allergi-kake"!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no