Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Cous-Cous

Sendt inn av: thorj@mack.uit.no (Tor Johansen)

Ha olivenolje (eller annen olje), i en kjele (ca. så mye at det dekker bunnen) og varm den opp. Ha i cous cous'n (ca. 1dl per person) og rør om til den få litt farge. Ta av kjelen og hell over kokende vann (litt mer vann enn cous cous). Legg på lokk og la det hele stå (ikke på plata) 5-10 min. Da kan du godt ha i en klatt smør som du rører inn. Det er alt.

På pakkene står det ei anna opskrift for koking, min erfaring med koking er at cous cous'n svært lett blir alt for bløt. Fremgangsmåten over lærte jeg av en nord afrikaner.

Som tilbehør kan det være godt med følgde som basis:

2 porsjoner

  • En boks hermetiske tomater
  • kålarabi
  • gulrøtter
  • løk
  • Squash
  • Krydder: carry, chili osv.
  • Grillet lamme/okse kjøtt - til "hverdags": kjøttdeig.

Grønnsakene skjæres i "store" biter og kokes i ca. 45 min - untatt squash'n som has i når det er ca. 15 min. igjenn. Man kan variere med andre grønnsaker - men kålrabien _må_ være med!

Onkel Bens chili gryte på glass er også gode greier å ha sammen med cous cous.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no