Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Creme Vichyssoise

Ingredienser

  • 1 liter buljong - grønnsaksbuljong eller hønsebuljong
  • 1,5 ss smør
  • 1 gul løk, hakket
  • 4 poteter, skrelt og skåret i terninger
  • 2-3 purrer.
  • Noen persillestilker
  • 1 laurbærblad
  • evt. 1 kvist timian
  • 1 dl kremfløte
  1. Hakk det hvite på purren, vask godt og hakk løken.
  2. Fres løk og purre i smør. Ha i buljong, og ha i potetbiter og en Bouquet Garni som lages av det gønne på purren, der man legger laurbærbladet og krydderkvistene inni, pakker inn og binder med bomullstråd. Denne koker n med suppen og avgir smak. Kok til potetbitene er møre.
  3. Avkjøl litt, og kjør suppen jevn i en blender. Kan evt. moses gjennom sikt. Helles tilbake i kasserollen, ha i kremfløten, smak til med salt/pepper,

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no