Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Dronning Juliannas honningkake

Sendt inn av: obb@hal.nta.no (Oddvar Brude)

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 125 g farin
  • 1/2 kg honning
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • 1/2 kg hvetemel
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 100 g revet sukat
  • 1 ts hjortetakksalt

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker, tilsett den varmede honningen og den stivpiskede kremfløten, krydderiene og tilslutt hjortetakksaltet som er siktet inn i melet. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn tilslutt.

Stek i godt smurte former ved 170 grader C. til å begynne med. Temperaturen kan stige litt, men må så avta efterhvert.

Steketid: 50 minutter.

Kaken må stå noen dager før den spises.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no