Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Elisabeths greske kylling

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Ingredienser

  • En stor rå kylling
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • halv sitron
  • 3-4 ts oregano
  • 2 ts salt
  • 2-3 ts grovkvernet pepper
  • 5-6 poteter skåret i kvarte båter
  • 1 boks tomat
  • 1 liten løk
  • 1-2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i 6 (vinger, lår, bryst) legg den i en form smurt med olivenolje.

  2. Pensle litt olje på kyllingen.

  3. Legg potetbåter og løk skåret i båter rundt.

  4. Hell over en boks tomat (hakkede eller hele tomater etter smak)

  5. Dryss oregano, finskåret hvitløk og salt/pepper over.

  6. Skvis sitron over til slutt (eller server sitronbåter ved siden av under servering)

  7. La stå i 200 grader med aluminiumsfolie over 30 min. deretter ca. 30-45 min uten. midt i ovnen.

Denne retten trenger du bare servere brød til, f.eks. hvitløksbrød eller loff du baker selv med oregano og parmesan i deigen (ta en vanlig loffoppskrift og legg til krydder, formes som pariserloff og brytes ved bordet).

Denne retten er gresk inspirert.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no