Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Elisabeths buffet

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Sildeoppskrifter finner du mange steder, den ene mer fantasifull og krevende enn den andre. Her er en enkel, men garantert meget bra oppskrift.

Ingredienser

  • 2 bokser Carlos sildefilet (RIMI f.eks.) blå boks
  • 1 pose Black Boy sursildkrydder
  • en pose laurbærblader
  • 7% eddik
  • sukker
  • vann
  • fire rødløk

Fremgangsmåte

Følg oppskriften på Black Boy posen. Silden bare skyller du i kaldt vann (må ikke vannes ut som annen sild) og klipper opp i passe biter. Lagres på tette syltetøyglass.

Så baker du brød eller kjøper pumpernickel. Hvis du gidder å bake, her er en sabla bra oppskrift. Brødene må fryses ned for de tåler ikke å stå i dagesvis:

TYTTEBRØD

  • 4 dl vann, lunkent
  • 1 dl hel hvete
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hel rug
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sammalt grov rug
  • 3 dl tyttebær (evt. syltetøy)
  • 3 ts salt

Blandes i stor bolle, dekkes med plastpose og la stå ca. 24 timer

dagen etter:

  • blad i 5dl meget varmt vann
  • 2 poser tørrgjær
  • 18 dl. hvetemel

Røres, behøver ikke eltes for deigen skal være ganske våt. Settes i 2 store og en liten form. ca. stekes 30 min. på 50 grader nederste rille, deretter setter du opp temp. til 180 grader og lar stå i ca. 45 min.

Ikke åpne opp stekeovnsdøren !

Så kjøper du en chevre ost, moden brie og camembert, pateer (du kan kjøpe vanlig postei og mikse med rødbeter, sopp og creme fraische og eller sylteagurk i mikser), lager et par salater, kjøper god vin og lager buffet:

Tips:
Ta en akevitt flaske, putt i melekkartong som er fylt med vann og litt granbar og annen pynt. Settes i fryseren. Ta ut, klipp bort kartong og vips, en flaske i is, fantastisk dekorativt !

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no