Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Elizabeths Tabulleh

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Ingredienser

  • 100 g. bulghur
  • en stor bunt bladpersille
  • en håndfull fersk mynte
  • 4-5 tomater
  • 2 løk
  • evt. 1/2 agurk

Dressing

  • saft av 1 sitron
  • 1 del fin olivenolje
  • 1 ts. salt

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Bulghur kjøpes i innvandrerbutikker (tyrkere og arabere bruker det mye). Det er knuste hvetekjerner.

Bulghurenlegges i bløt i kaldt vann et kvarters tid. La vannet deretter renne av.

Løken, tomatene og evt. agurkene skjæres i terningsmå firkanter Mynte (kan evt. sløyfes) og bladpersille (MÅ være med) skal ikke hakkes, men deles bladvis. Legg tilslutt i burghulen og bland alt godt.

Visp salt i sitronsaft før olje tilsettes.

La alt stå MINIMUM 1 time i kjøleskap før den serveres

Smaker kjempegodt i varmen !

-Elizabeth

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no