Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Elizabeths tomatsalat med parmesan

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Ingredienser

  • Rosso salat / rugolo salat/ issalat eller ferske spinatblader
  • 4 søte, modne tomater
  • 1 ss salt
  • 1/4 - 1/2 ts grovmalt pepper
  • 2 ss fineste olivenolje
  • 2-3 ss ferskrevet parmesan
  • Evt. litt hakket hvitløk og / eller fersk basilikum

Fremgangsmåte

Salatbladene skjæres i mindre biter og legges som et dekke på ett flatt fat.

Skjær tomatene i tynne skiver, legges oppå, Dryss salt på og la stå 20 min. så sødmen i tomatene kommer frem

Dryss på pepper, evt. hakket hvitløk

Legg olje over det hele i tynn stråle, evt. blandet med balsamico hvis du har.

Riv fersk parmesan over (mye er godt !) pynt med fersk basilikum.

Kjempegodt !

Hilsen Elizabeth

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no