Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Enkel Bulgurpilaff fra Armenia

Ingredienser

Til 4 porsjoner

  • 3 ss smør eller olje
  • 1 liten gul løk
  • 2,5 dl bulgur (kokt, tørket og knust hvete, kjøpes i tyrkiske matvareforr.)
  • 4 dl grønnsaks- eller hønsebuljong evt. litt salt

Fremgangsmåte

Hakk løken fint. Smelt smøret (eller ha i oljen) i en tykkbunnet kjele eller panne, og fres løken blank under omrøring. Hell i bulguren og rør det sammen med løken litt så det begynner å få litt farge.

Tilsett buljongen, og ha i mere salt hvis man ønsker. Bland godt, og kok opp. Når det koker, sett på lokk, og demp varmen, og la bulguren trekke i ca. 20-25 minutter, eller til all væske er kokt inn og bulguren er myk men ikke "grøtet". Man kan evt. spe med litt mere buljong eller vann under koketiden hvis alle vesken er borte før det har gått 20 minutter.

Alternative smakstilsetninger: prøv å ha i 1/2 ts malt koriander, og/eller 1/2 ts malt cumin og/eller 1/2 ts malt kardemomme før man heller i buljongen.

Hakket persille og/eller hakket frisk koriander kan også blandes i bulguren ved servering. pynt gjerne med en stor kvast flatbladet persille og etpar sitronbåter.

Bulgurpilaffen kan serveres som tilbehør til gryter, fugl- eller kjøttretter, eller som vegetarrett sammen med en god salat med youghurtdressing, og gjerne valnøttbrød.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no