Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Eplebrød med nøtter

Sendt inn av: Kari Bå

Rårevet eple gjør brødet saftig og frisk i smaken. Denne oppskriften gir ikke et skikkelig grovt brød men tørt blir det i hvertfall ikke........

Ingredienser

  • 50 gram gjær
  • 5 dl lunket vann
  • 2 ss olje
  • 2 ts salt
  • 2 ss honning (el sirup)
  • 3 dl revne epler
  • 1 dl grovhakkede hasselnøtter
  • 13-14 dl hvetemel eller rugsikt (40/60 gir en fin konsistens)

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren og hell over vannet, rør til den løser seg opp. Tilsett olje, salt, honning, epler, nøtter og det meste av melet. Arbeid kraftig till den kjennes smidig. Heves under en bakeklede i 1/2 - 1 time.

Del deigen i 2 deler og form til ovale brød. Legg dem på stekebrett og etterhev i 20 min. Strø over litt mel og snitt med en skarp kniv. Stekes i nedre del av ovnen på 225 grader i ca 30 min. La brødene svalne på rist.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no