Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Eplegløgg

Ett litt friskere og mindre søtt alternativ til Tomtegløgg.

Ingredienser

  • 1 liter eplesaft /most
  • 10 - 15 nellikspiker
  • 1-2 ts malt allehånde
  • 3 skiver frisk ingefær (eller 2 ts malt ingefær)
  • noen biter hel kanel
  • 2-5 ss brunt sukker eller 2 ss honning (eller server gløggen usøtet og sett frem honning som den enkelte kan ha i etter smak)
  • Evt. presset saft av 1/2 appelsin + appelsinskiver som pynt

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. Ha i sukker eller honning etter smak, kanskje vil du ikke ha den søtere enn eplemosten er i utgangspunktet. Server gjerne drikken usøtet og sett frem honning så den enkelte kan søte selv etter smak.

La drikken trekke i 20 min etter at den er blandet, så eplesaften får smak fra krydderet.

Drikken kan serveres varm eller kald - varm den etter trekkingen.

Serveres gjerne med en appelsinskive i glasset.

Man kan også servere eplegløgg med rosiner eller/og mandler slik som vanlig gløgg.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no