Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Grønn ertestuing

Ingredienser

  • ca 250 g (3 dl) grønne tørkede erter
  • vann til bløtlegging
  • vann til koking
  • 1 dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • salt, pepper
  • 1/4-1/2 ts sukker

Fremgangsmåte

Legg ertene i bløt natten over i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtevannet .Kok ertene møre i nytt friskt vann i ca 1 time. Vannet skal stå halvt opp på ertene når de er ferdig kokt.

Rør /rist sammen melk og hvetemel og hell i ertene under omrøring. Kok opp og la ertestuingen trekke i 6-8 min. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.

Serveres til lutefisk, røkte pølser eller medisterkaker.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no