Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Falsk tartarsaus

Sendt inn av: Jostein Sletvold og Anna-Lisa Bårdgård

Denne sausen blir raskest spist opp når vi har fondue:

Ingredienser:

  • 1 pose majones
  • 1 ss estragoneddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dessertskje støtt estragon
  • 1 ss hakket oliven (jeg bruker grønn)
  • 1 ss hakket kapers

Fremgangsmåte:

Røres sammen og smakes til med karri og hvit pepper.

Dette er originaloppskriften - som vanlig med oppskrifter som brukes mye så blir de tilpasset ens egen smak og tilgang til ingredienser.

Blant annet bruker jeg mer oliven enn angitt - jeg er veldig glad i oliven. Dessuten siden jeg bor på landsbygda der det ikke er det store utvalget i eddiktyper så jukser jeg av og til og erstatter estragoneddikken med litt bearnaiseessens, men vær forsiktig med den så ikke den smaken tar fullstendig overhånd.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no