Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Steinars fiskesuppe

Sendt inn av: Steinar Grøtterød <stg@riksnett.no>

I sommer har jeg fått mye fisk og har servert alle våre gjester denne fiskesuppa:

Ingredienser:

  • Torsk, sei, berggylte mm
  • 1 bunt gulerøtter
  • 2-3 løk
  • 2 kløfter hvitløk
  • 1 selleriløk
  • Laubærblad
  • 1 bks tomater
  • 1/4 bks. tomatpure
  • Olivenolje
  • Tabasco
  • Søt sojaolje
  • Rømme
  • Friske urter

Fremgangsmåte

Lag fileter av all fisken, legg fiskerestene opp i en stor kjele med passende mengde vann.

I kraften putter du opp i noen gulerøtter, 1-2 løk, laubærblad og pepper. Ikke salt. La dette koke i 2-3 timer, ta gjerne av skummet. Sil krafta og sett den i kjøleskapet over natta.

Kutt fint 2 kløfter hvitløk. Småkutt løk og gulerøtter, gjerne litt selleri.

  1. Varm opp olivenolje i en stor kjele.
  2. Surr hviløk og andre grønnsaker noen minutter (ikke la hvitløken bli brun).
  3. Hell i en boks med tomater
  4. 2 - 3 ss tomatpurre
  5. Pepper
  6. Tabasco saus (smakes til)
  7. Søt sojaolje evt. sojaolje og litt sukker
  8. Hell i fiskekrafta, men forsøk å unngå "bunnfallet"
  9. La suppa småkoke i min 30 min.
  10. Smak til med salt.
  11. Ta i fiskefileene - la fisken trekke i ca 10 minutter
  12. Krydre med friske urter

Server suppen med en rømmeklatt i midten og med litt kryspersille. Har du muligheter kan du legge noen pillede reker oppi, kanskje noen blåskjell?! Serveres med varme rundstykker.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no