Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Focaccia med oliven

Ingredienser

8 stk eller en langpanne full

  • 1/2 kg hvetemel (evt. halvparten durumhvete og halvparten vanlig hvetemel)
  • 25 gram gjær
  • 1 ts honning
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts olivenolje

Garnityr

  • 2 ss hakket frisk rosmarin (eller 2 ts tørket)
  • ca 1 dl sorte stenfrie oliven
  • Litt olivenolje
  • 2 ts havsalt

Focaccia er et italienske flate små porsjonsbrød (eller lag ett stort i langpannen som du deler i firkanter) som du kan spise som et eget måltid eller som tilbehør til suppe eller andre retter. Denne varianten lages med oliven, men focaccia kan lages med andre smakstilsetninger - bytt for eksempel ut olivene med soltørkede marinerte tomater.

Fremgangsmåte

Hvis du bruker fersk gjær, løs opp gjæren i 37 graders vann blandet med honningen og oljen. Bruker du tørrgjær, blandes dette direkte i melet. Vannet med honninen og oljen i må da være 39 - 40 grader C.

Bland mel, salt og vannet med tilsetningene godt i en bolle. Dekk bollen med plast og sett den lunt til heving i 1,5 til 2 timer.

Del deigen i 8 deler og rull hver del til en bolle som legges på bakepapir på en bakeplate og trykkes ut til runde flate brød. Eventuelt kan du istedet for å dele trykke hele deigen til et flatt brød i langpannen.

La dem etterheve i ca 15 minutter. Imens deler du olivene i skiver. Sett ovnen på 250 grader.

Lag fordypninger i brødet/brødene med fingrene, og strø over olivenskiver, rosmarin og salt.

Fordel litt olivenolje over brødet/brødene. Stekes i midten av ovnen i 10 - 12 minutter, kanskje litt lenger hvis du lager et helt stort brød.

Fine og fryse, og smaker nesten like godt når de varmes i micro eller ovn.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no