Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Buljong/olje-fondue

BULJONGFONDUE

Bruk en hjemmelaget kraftig buljong, eller fra buljongpulver/terninger eller ferdig buljong (consomme) fra boks/glass. Evt. en blanding av flere.

Varmes på ovnen. Smak gjerne. til med f.eks. litt tørr Sherry og tomatpure.

Passer til okse- eller lammekjøtt.

Kjøttet kokes i buljongen i fonduegryten ca. et minutt.

Buljongen kan serveres tilslutt i kopper, - den får god smak av kjøttet. Eller frys buljongen og bruk til supper/sauser senere.

Tilbehør: Blandet salat, eller i forskjellige skåler: Paprika/agurk/tomat/mais/rå løk/purre/sølvløk/annen pickles/ oliven/osteterninger - etter smak og behag.

Enten ferdigkjøpte fonduesauser, eller forskjellige dip'er man lager selv: f.eks. rømme m/ hvitløk, rømme tilsatt majones og pepperrot, rømme/majones m/ karri- og chilipulver. Man bør prøve seg frem til sine favoritter.

OLJEFONDUE (FONDUE BOURGUIGNONNE)

Varm f.eks. soyaolje i en gryte på komfyren. Mengde som tilsvarer ca. 5-10 cm høyde fra fonduegrytebunnen. Test varmen med en loffbit, - temparaturen er passe når loffbiten blir gulbrun iløpet av ca. 1 minutt.

Passer til oksekjøtt evt. svinefilet i biter.

Sett tilbehør som over på bordet, og stek kjøttet i 1-2 minutter i oljen.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no