Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sitrongress-suppe med reker

Sendt inn av: frank.johnsen@cogito.no (Frank Johnsen)

Her følger en sitrongress-suppe som er fin med scampi eller reker.

Ingredienser

  • 175-225g rå reker eller scampi (kokte går bra, men ha dem i helt til
  • slutt, da reker fort blir seige av koking)
  • 625ml lett fiskebuljong
  • 2 tykke sitrongress, fint kuttet
  • 3 spiseskjeer limesaft
  • 1 spiseskje fiskesaus (thai/viet-typen)
  • 3 kaffir limeblader (sure blader av forskjellige varianter kan brukes)
  • 1/2 rød chilli (jeg bruker en hel) uten frø, finsnittet
  • 1/2 grønn chili uten frø, finsnittet
  • 1/2 teskje knust palmesukker (brunt sukker går bra)
  • masse korianderblader som garnityr

Fremgangsmåte:

Skrell rekene eller scampiene. Varm olje i en wok eller jerngryte og stek rekeskallene til de skifter farge (gjelder ikke hvis du bruker kokte). Rør godt.

Rør inn buljongen og la det koke opp og putre i 20 minutter. Sil av buljongen og fjern rekeskallene fra woken. Hell buljongen tilbake. Ha i sitrongress limesaft, fiskesaus, limeblader, chilier og sukker. Småkok i 2 minutter.

Ha i rekene/scampiene og varm opp uten koking (just below simmering point) 2-3 minutter til rekene/scampien er ferdig. Ha på koriander og nyt.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no