Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Gambas al pil pil

Sendt inn av: Marit Grimstad <marit.grimstad@nrk.no>

Jeg har vært på ferie i Spania og spist masse reker i hvitløk m. chili, gambas al pil pil. Jeg klarte å få tak i en oppskrift, men den baserer seg på råe reker som er dyre og vanskelige å finne her. Så mitt problem da jeg kom hjem var hvordan få hvitløksmaken på rekene med kokte reker, svaret ble selvfølgelig marinering.

1 porsjon (gang med antall spisende)

Ingredienser

  • 15 - 20 rensede reker (ikke slike ekle i lake)
  • 1-3 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
  • 6 ss god olivenolje (bare extra virgin duger her, smaken av oljen er
  • viktig)
  • saften av en halv lime
  • bland alt og mariner i kjøleskapet over natten

Fremgangsmåte

Neste dag:

Sett stekovnen på full guffe

Plukk rekene ut av marinaden og sett til side. Varm ildfast porsjonsskål i ovnen. Når skåla er varm ta den ut og hell i Marinaden. Sett den inn i ovnen noen minutter til det freser skikkelig og hvitløken er myk, ha i rekene og la stå i ovnen 3 -4 minutter. Server rykende varm med masse godt brød til å dyppe i den fantastiske sausen.

-Marit

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no