Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Salat m/ gorgonzola og valnøtter

Ingredienser

(Forrett for 4 personer)
  • 1 lite isslathode
  • 1 dl hakkede valnøttkjerner
  • 4 appelsinskiver

Salatsaus

  • 1,5 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 3 ss smulet gorgonzolaost
  • 1 lite, knust hvitløksfedd
  • litt hakket persille

Fremgangsmåte

Rør sammen rømme og majones. Bland den mosede gorgonzolaosten inn i rømmeblandeing. Smak til med knust hvitløk og ha i hakket persille. La sausen gjerne trekke litt i kjøleskapet.

Skjær salaten i strimler, fordeles på tallerkenene. Legg en klatt av sausen på midten av salaten, og strø over hakkede valnøtter. Pynt med appelsinskive.

Variasjoner

Server skiver av avocado (dryppet med sitron) til.

Man kan også legge gorgonzolasausen i halve avocadoer, og pynte med valnøtter (og kanskje noen reker), serveres med litt issalat og en sitronbåt ved siden av. Evt. kan avokadokjøttet kan taes ut, deles i biter, blandes med sausen og fylles tilbake i avocadoskallet.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no