Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Gresk kyllingvariasjon a la Elizabeth

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Ingredienser

  • 1 rå kylling (spør i grill'disken' om du kan få det, de har alltid)
  • ca. 6 poteter
  • ca. 3 løk
  • 3-4 tomater
  • ca. 3 fedd hvitløk (smak deg frem)
  • 1 dl olivenolje
  • 1 sitron
  • oregano eller provence blanding
  • salt & pepper (helst nykvernet)

Du kan bruke rå eller grillet kylling, men rå er som regel best, men det er en pirkete jobb å dele den i munnfuller. Man kan evt. dele den i store biter med bein, ca. 6-8 stykker.

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til ca. 200 grader.
  2. Smør en ildfast form med olivenolje
  3. Gni kyllingbitene med en halv sitron
  4. Legg kylling bitene i formen og smør de med olivenolje
  5. Del løk og tomater i båter som danderes rundt
  6. Finhakk hvitløk (eller legg halve fedd) hist og her
  7. Skvis resten av sitronen over det hele
  8. Krydre med oregano, salt og pepper
  9. Drypp litt ekstra olivenolje over retten.
  10. Settes i ovnen og stekes til den er ferdig (se i en kokebok hvor lenge.)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no