Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Marits grønssaker med balsamico

Sendt inn av: Marit Grimstad <marit.grimstad@nrk.no>

Ingredienser

  • Vask små nypoteter
  • Vask og rens paprika og halver dem
  • Noen hvitløkfedd, men skrell dem ikke
  • Squash i skiver
  • Blomkål i små buketter
  • Sopp
  • Alt du ellers liker av grønnsaker
  • Salt, pepper og evt. litt rosmarin
  • Balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. Legg alle grønnsaker unntatt paprika, sopp og squash i stort ildfast fat, hell godt med god olivenolje (kun den beste for smakens skyld) over og bland slik at alle grønnsakene får olje på seg.

  2. Strø på salt og pepper og evt rosmarin hvis du liker det.

  3. Sett det inn i stekeovnen ved ca 220 grader. Etter en halv time legges paprika, sopp og squash inn. Stekes så ca 1 - 1/12 time (kommer an på ovnen). (NB: Legg paprikaen med skinnet opp - det blir brent, men innmaten er himmelsk. Det hender jeg setter fatet noen minutter under grillen til slutt for litt farge og sprøhet.)

  4. Ca 10 minutter før servering dynk med balsamicoeddik, bland godt og inn i ovnen igjen.

  5. Spis med godt brød til og matorgasmen tar tak!

  6. Hvitløken klemmes ut av skallet rett på grønnsakene.

  7. Liker du sterk mat som jeg gjør bland litt chilliolje i olivenoljen, men vær forsiktig, chilliolje er sterkere enn pulver.

Hilsen Marit

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no