Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Gulrotkake med nøtter

En saftig kake som er veldig holdbar, oppbevares i en boks i kjøleskapet.

Ingredienser

Kaken

  • 300 g smør
  • 360 g sukker
  • 4 egg
  • 270 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1 appelsin
  • 1 ss presset appelsinsaft
  • 1 dl hasselnøttkjerner, finhakkede
  • 8 dl fint revne gulrøtter

Pynt

1 eske (125 g) naturell kremost 150 g smør 300 g melis appelsinsaft revet gulrot

Steking

Langpanne: 25x35 cm i stekeovnen: 175 ° C, ca. 1 time

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker sammen, gjerne i food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Riv gulerøttene, hakk nøttene og bland det i røren.

Hell deigen i smurt langpanne og stek kaken etter anvisningen.

Lag glasuren og smør det på den avkjølte kaken. Pynt eventuelt med revet gulrot og nøtter.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no