Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Hannes gryte med kylling, lam og reker

Sendt inn av: Jan Frederik Solem <jan-frederik.solem@bibhs.no>

Ingredienser

Ingredienser (for 2 personer)

(målene er svært omtrentlig angitt -- dette lages naturligvis på slump!)

  • 150 g stekt kylling i biter
  • 150 g lammekjøtt i biter
  • 150 g grovhakket champignon
  • 150 g rensede reker
  • 1 hakket løk
  • 1 hakket rød paprika
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss hvetemel
  • 1 buljongterning
  • 3 dl fløte
  • 5 fedd presset hvitløk
  • 1 ss karri
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss kummin
  • 2 ss tomatpure
  • olivenolje til steking
  • vann

Fremgangsmåte

Kylling, lammekjøtt og champignon freses hver for seg, og legges i en bolle etterhvert som det blir ferdig. Løk og paprika stekes Derettes siles fettet fra og has i en jerngryte. Pannen kokes ut med littegranne vann, og dette helles i gryten sammen med litt soyasaus. En spiseskje mel has i og, der røres rundt. Dette danner grunnlaget for sausen.

En buljongterning er på forhånd rørt ut i 1,5-2 dl varmt vann; Buljongen spes i sausen litt etter litt sammen med 3 dl fløte; det hele skal koke mellom hver gang du sper i mer væske. Ha i tomatpure, karri, chilipulver, kummin og hvitløk.

Kjøtt og grønnsaker has i, og det hele småkoker en liten stund. Helt tilslutt slås varmen ned, og rekene has i. Det må da ikke koke - rekene skal bare trekke til de blir varme (ellers blir de visst seige).

Serveres med Solems Safranris.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no