Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Havrevafler med rømme

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 5 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1 beger lettrømme
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl havregryn eller blanding av havregryn og havrekli
  • 5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme

 

Fremgangsmåte

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.

Vaffelrøren kan blandes for hånd eller med mikser eller foodprosessor.

Rør sammen mel, havregryn/havrekli og melk, ha i eggene og rømmen og bland godt. Ha i smeltet smør, sukker, kardemomme og bakepulver. Bland til en jevn røre.

La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene kan du spe med litt kaldt vann eller mer melk.

Stekes og serveres varme med det du liker - smør, sukker, rømme, syltetøy.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no