Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Honningknekk

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 2 dl lys sirup
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss honning
  • 1 ss smør
  • 1/2 dl finhakkede mandler
  • Små konfektformer (som muffinsformer, bare mindre)

Fremgangsmåte

Bland sukker, sirup og fløte i en kjele og la blandingen småkoke i ca 45 minutter.

Rør i blandingen av og til under kokingen. Gjør vannprøven for å se om knekken er ferdig: Drypp noen dråper i kaldt vann og kjenn om de kan formes til kuler. Når de kan det, ta kjelen av varmen.

Rør i honning, smør og hakkede mandler og fordel massen i små konfektformer, pynt gjerne med en skoldet mandel eller noen hakkede mandler på hver konfekt.

Avkjøles og nytes :)

 

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no