Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Søte horn

Grunndeig

  • 1 liter hvetemel
  • 1 pk. tørrgjør
  • 3,5 dl H-melk eller lettmelk
  • 100 gram smør eller margarin
  • 1 og 1/4 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • egg til pensling
(Samme grunndeig som til hveteboller)

Fremgangsmåte

Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme. Smelt smøret i en kasserolle, og tilsett melken. Det hele lunkes til ca. 40 grader. Ha dette i melblandingen, og rør sammen for hånd eller med mixer til det er en smidig deig. Strø over litt mel, og sett lund til heving til den er hevet til nesten dobbel størrelse, ca 1/2 time.

Den ferdighevede deigen eltes godt med så lite mel som mulig, og deles i 2. Kjevle ut til 2 sirkler, del hver sirkel i 8. Fylles (se flere varianter nedenfor, eller bruk fantasien).

Etter at du har hatt i ditt favorittfyll, rulles hornene sammen fra den brede enden først, legges ikke for tett på bakepapir eller smurt stekeplate med den smale snippen ned. Etterheves på et lunt sted med kjøkkenhånkle over seg til dobbel størrelse. Pensles med sammenvispet egg, strøs evt. med litt perlesukker. Stekes så i 10 - 15 minutter (avhengig av ovnen din) på 200 grader.


Eplehorn

Sukker og kanelhorn (som skillingsboller)

Fylles med tykk eplemos.

Smelt litt smør eller margarin, pensle på hver trekant. Strø litt sukker og kanel på hver trekant, ha evt på noen rosiner.

Sjokoladehorn

Makronhorn/nøttehorn
Ha hakket kokesjokolade eller melkesjokolade på hver trekant. Nydelig når de er nystekte, eller når de varmes så sjokoladen smeltes! mmmmmmmmm..... :) Lag ferdigkjøpt makronfyll som det står på pakken, og ha litt på hver trekant.

Og/eller hakk hasselnøtter og fyll hvert horn med hakkede nøtter og litt sukker. Evt. pensle med litt smør først.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no