Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Hvitløkssuppe

Sendt inn av: rune.t@online.no (Rune Torkildsen)

Ingredienser

  • 12-15 fedd hvitløk
  • 1 1/2 l lys buljon
  • 2-3 blader frisk salvie
  • timian
  • 1 laurbærblad
  • 2 kryddernelliker
  • salt
  • pepper

Dessuten:

  • 4 skiver brød
  • 50 g revet ost (Jarsberg,emmentaler)

Legering:

  • 3 eggeplommer
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og press hvitløksfeddene eller hakk dem fint.
  2. Kok opp buljongen sammen med hvitløk, salt og pepper. La det hele koke i 15 minutter.
  3. Skjær skorpen av brødet (eller stikk ut brødmassen med et glass). Varm litt av oljen i en stekepanne og stek brødskivene. Legg dem på
  4. dype tallerkener og dryss med revet ost.
  5. Kjør suppen i hurtigmikseren eller hell den gjennom en sikt, hvis du vil unngå å få hvitløksbiter i munnen. Kok suppen opp igjen og ta den av varmen. Tilsett salvie, timian, laurbærblad og nelliker. La dem trekke i suppen i 5 minutter før de tas opp igjen.

Legering:

  1. Pisk eggeplommen sammen med oljen.
  2. Hell litt av suppen i eggeblandingen og ha deretter hele blandingen i suppen.
  3. Hell den varme suppen over de ostedryssede brødskivene i tallerkenene, og server den rykende varm.

TIPS: Suppen må ikke koke etter legeringen, da skiller den seg.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no