Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Hvitvinsaus til fisk

Sendt inn av: Randi Sørli <randi.sorli@toyen.uio.no>

Ingredienser

  • 5 dl tørr hvitvin
  • 1 bunt persille
  • ca 100 g. meierismør
  • litt fiske kraft (om du har)

Fremgangsmåte

Kok inn hvitvinen til ca. det halve sammen med hakket persille. Ta av kjelen og tilsett mykt smør under pisking. Smakes til med salt og pepper, evt. sitron om du ønsker mer syre. Har du litt fiskekraft kan denne siles og tilsettes hvitvinen for å få litt fiske smak.

Passer i allefall ypperlig til ovnsbakt ørret. Jeg pleier da å fylle fisken med en blanding av stekt purre og sjampinjong, samt hele båter av hvitløk og biter av sitron. Selve fiskekjøttet saltes og pepres. Pakk fisken inn i folie og stekes i ovn ved 150 grader C.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no