Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Gomme

Sendt inn av: ingrid@cs.uit.no (Ingrid Nordli)

Ingredienser

  • 4 l søt melk
  • 1 l sur melk (kefir eller kultur)
  • 50 g sukker, 200 g rosiner
  • 3 ts kardemomme, hel kanel
  • 2 ss hvetemel (hvis nødvendig)

Fremgangsmåte

  • Bland søt og sur melk i en kasserolle, legg i hel kanel og la det koke forsiktig, uten lokk, til massen er gyllen.
  • Rør inn rosiner, sukker og kardemomme. Virker gommen tynn, kan den jevnes med et par spiseskjeer hvetemel utrørt i litt melk.
  • Gomme brukes som pålegg på brød, lefse eller vafler. Kardemomme kan byttes ut med anis for å få litt variasjon.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no