Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Iskrem m/ sjokolade, nøtter og rosiner

Sendt inn av: bjornmu@tfdt-o..nta.no (Bjorn Munch TF.E)

Ingredienser

A.

  • 3 (store) eggeplommer
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
piskes til eggedosis

B.

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sukker (lite? Ok, ta to da :-)
piskes til krem

C.

  • 3 striper kokesjokolade
  • 1 kopp hasselnøttkjerner
  • 1 liten pk. rosiner (eller "passe mye")

Fremgangsmåte

Kokesjokoladen dypfryses (!), slik at den kan strimles opp (1-2 striper av gangen) med brøkniv e.l., ellers blir det bare kliss.

Nøttene knuses i biter. Jeg bruker en stor tallerken og et krydderglass til å presse dem med.

Alt blandes og fryses. Det kan være lurt å planlegge slik at blandingen skjer i det som eggene ble pisket i, så går relativt mindre til spille. Hvis kremen ikke er stiv nok, synker rosinene til bunnen. Litt forsiktig "etterpisking" kan hjelpe.

Serveres som den er, evt. med jordbær.

Tips for bruk av den siste 1/3 dl fløte (ja for du fulgte vel oppskriften vel? :-) : hell i litt solbærsirup, rist godt, og drikk rett fra kartongen. Nam!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no