Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Italiensk pizzadeig

Sendt inn av: Øystein Johnsen <oystein@premium.no>

Ingredienser

(Til to runde pizzaer.)
  • 1,5 ts tørrgjær (eller tilsvarende mengde vanlig gjær)
  • 375 g siktet hvetemel
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 spiseskje extra virgin olivenolje + 1 ts

Fremgangsmåte

Bland gjær ut i 1/4 av vannet og rør med trespatula til gjæren løser seg (ca. 5 min). Bland inn 1/3 av melet, rør og bland derefter inn resten av melet og vannet i to omganger. Jeg bruker maskin for sammenblandingen, men selve eltingen bør gjøre for hånd.

Elt deigen ved å slå den kraftig i bordplaten slik at den danner en lang pølse. Bruk håndflaten og trekk deigen fra deg, og fold tilbake. Trekk på ny og gjenta til deigen kommer sammen. Snu deigen 1/4 omdreining og gjenta. Gjør dette i ca. 10 minutter. (Deigen skal være smidig. Er det for klebrig tilsettes litt mel)

Plasser deigen i en plastbolle smurt inn med den siste ts olje. Dekk med plastfolie. Hev 3 timer på lunt sted.

Del i to og form til 2 runde pizzaer med hendene. Dette krever trening, får man det ikke til får man bruke kjevle.

For bakingen

(Her er hemmeligheten til sprø bunn)

Benytt bakesten. Dette er en porøs sten som kan kjøpes i storkjøkkenavdelinger, eller man kan bruke vanlig mursten.

Legg bakestenen i oven og varm denne på 250 grader i minst en halv time.

Legg pizzaen på en bakespade av tre dekket med maismel og legg på fyllet. Skyv pizzaen i ovnen og bak.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no