Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Italiensk tomatsuppe

Ingredienser:

  • 2 løk
  • 3 ss olivenolje
  • 2 hvitløksbåter (eller gjerne mer, hvis du liker det)
  • 1 bunt persille
  • 1/4 ts timian
  • 1/2 - 1 ts basilikum
  • Ca. 600 gram fullmodne tomater
  • (Kan bruke to 1/2-bokser hakkede tomater istedet)
  • Ca 100 gram spaghetti, brekkes i stykker
  • 1,5 liter god kraft (evt. buljong - grønnsak- eller hønsebuljong, litt mindre hvis man bruker hermetiske tomater!)
  • salt/pepper

Tilbehør:

  • Krutonger
  • Loffterninger sprøstekt i olivenolje eller smør, gjerne tilsatt hvitløk.
  • Revet ost evt. parmesan

Fremgangsmåte:

Hakk løken og la den surre i oljen sammen med knust hvitløk. (Ikke for sterk varme, skal IKKE brunes!) Ha i hakket persille, timian og basilikum og rør noen minutter. Hakk tomatene, og knus dem videre i gryten, eller ha i hermetiske tomater. Spe med buljongen, og legg på lokk, la suppen småkoke på svak varme ca 1/2 time tilsammen, legg i spaghetti når spaghettiens koketid gjenstår. Liker du hvitløkssmak, kan du godt ha i en knust hvitløksbåt eller to tilslutt! Smakes til med evt. salt og pepper.

Serveres med krutonger, som må haes direkte i tallerkenen etter at suppen er øst opp. (Eller server hvitløksbrød til.) Toppes med revet ost/parmesan, kanskje litt frisk eller tørket basilikum.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no