Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Jackson-poteter

Sendt inn av: nattodag@oslonett.no (Torgrim Eggen)

Ingredienser

  • Poteter
  • Olje
  • Salt
  • Grovkvernet pepper
  • gressløk

Fremgangsmåte

Til disse trenger du en deigsprøyte. De ser kulere ut med en sprøyte som lager mønster -- type konditorsproyte -- men en plastikkpose som du klipper et (lite) hull i gjør samme nytte.

Skjær kryss i toppen på ønsket antall STORE poteter. Gni inn skallet med olje (oliven- eller soya) slik at det blir sprøtt. Bak dem i ovn, 45 minutter til en time.

La potetene avkjøles litt (la ovnen stå på)

Skrap ut innholdet med en skje, men la skallet være intakt.

Lag potetmos av det bakte "potetkjøttet". Bruk fløte, hvis du er redd for å få for få kalorier. Fløte i potetmos smaker bedre også.

Tilsett krydder etter smak: salt, grovkvernet pepper etc (samme for meg hva du liker).

Litt klippet gressløk ser fint ut, og er du ultra-pervers tilsetter du litt oppsmulet, sprøstekt bacon.

Sprøyt denne røra i de tomme potetskallene, og sett dem tilbake i ovnen til de har fått en fin gyllen farge på toppen. Se, det ble poteten sin!

-- Torgrim

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no