Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Pesto

Sendt inn av: Jannike Østervold <jannikeo@telepost.no>

Ingredienser

  • 75 gram pinjekjerner (Variasjon: solsikkefrø, mandler, valnøtter.)
  • 6-9 spiseskjeer hakket frisk basilikum (Eller 3-4 spiseskjeer tørket.)
  • 6 fedd hvitløk
  • 100 gram Parmesan ost (Frisk revet er mye bedre enn
  • 150 ml olivenolje (Extra virgine er best)
  • (salt og pepper)

Fremgangsmåte

  1. Findel pinjekjernene (eller andre nøtter/frø, jeg bruker oftest solsikkefrø) i hurtigmikser. Tilsett basilikum og hvitløk og kjør mikseren litt til. Tilsett revet ost gradvis til alt er blandet. Hell i olivenoljen litt etter litt mens maskinen går. Tilsett evt. salt og pepper etter smak. (Jeg sløyfer som regel salt, for osten inneholder salt.)

  2. Best blir pestoen med pinjekjerner, frisk basilikum, parmesan som du river selv, frisk hvitløk og extra virgine oliven olje, men det går også helt utmerket å lage den med solsikkefrø, tørket basilikum, parmesan fra boks eller pose og hvitløkpulver, hvis du er i nøden.

  3. Du trenger ikke varme pestoen, ta bare en passende mengde og bland i nykokt, varm pasta.

Variasjon

Tilsett noen soltørrede tomater (forslag: 4 stk.) før oljen tilsettes, og la maskinen gå til tomatene er findelt.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no